Actueel


vr 25 november | Colorful Friday in het Modekwartier

Geen Black Friday! Wel kleur en kwaliteit!
Hoe wordt iets gemaakt? En waarom kost dit wat meer? De ontwerpers en makers in het Modekwartier informeren je tijdens Colorful Friday graag over de duurzame en kleurrijke wereld achter hun producten. Bekijk de mogelijkheden hoe je jouw steentje bij kunt dragen aan de wereld. Juist in de mode (na olie de meest vervuilende industrie ter wereld), is het belangrijk na te denken over wat je draagt. Goedkoper, sneller, meer… Nee! Ga voor kleur, kwaliteit en diversiteit.

Als opmaat naar Colorful Friday presenteert galerie-gang dit najaar een nieuwe selectie werken: een combinatie van grafiek, schilderijen en mixed media die samen een kleurrijk aanbod vormen.

De ateliers en winkels in het Modekwartier zijn op vr 25 november geopend van 10.00 tot 18.00 uur.


za 1 oktober | OKTOBERVEST in het Modekwartier

Op zaterdag 1 oktober trekken de makers van het Modekwartier Arnhem hun warmste vest aan en heten ze bezoekers meer dan welkom in hun ateliers en winkels. Wat kun je verwachten tijdens deze zesde editie? 

AMBACHT! In het Modekwartier worden de meeste producten zelf gemaakt. De ondernemers gaan graag met je in gesprek over hun product en geven je tijdens Oktobervest een kijkje achter de schermen. Kom hun nieuwe collecties bekijken, voelen, beleven en natuurlijk proeven! Want ook de cafés en restaurants behoren tot de hotspots van het Modekwartier en Arnhem. 

Tijdens Oktobervest zijn de winkels geopend van 11.00 tot 17.00 uur in het Modekwartier.


kies je startlocatie en haal daar de routekaart

zo 11 september | Kunstfietsroute in Arnhem

Fiets door Arnhem en geniet van beeldende kunst. Zeventien beeldende kunstinstellingen openen de deuren. Iedereen bepaalt zijn eigen startpunt en route. galerie-gang is ook open; ons lucky number is 13!
De 5e kunstfietsroute is een initiatief van Beeldende Kunst Arnhem en Productiehuis Plaatsmaken.

wanneer zo 11 september van 11.00- 17.00 uur
entree gratis, behalve Museum Arnhem (met museumkaart gratis, of kaartje kopen, tuin is gratis)
routekaarten verkrijgbaar bij de startpunten
meer info www.beeldendekunstarnhem.nl


beeldende kunst x pre-owned mannenmode

30 juni t/m 3 juli | Stockdagen | beeldende kunst x pre-owned mannenmode

Tijdens de Stockdagen presenteert galerie-gang naast beeldende kunst ook pre-owned mannenmode. De galerie biedt mooie items te koop van merken als ASOS, Dries van Noten, H&M + Maison Margiela, Marithé + Francois Girbaud, Moschino, Scotch & Soda en Zara man. Door tijdens de Stockdagen mannenmode aan de collectie toe te voegen viert galerie-gang de modemaand in Arnhem. Beeldend kunstenaar John Ebben maakte nieuw werk dat ook tijdens de Stockdagen is te zien en te koop: de serie #CENTO_OCCHI. Beeldende kunst en mode komen samen in galerie-gang en bieden de bezoeker de kans om unieke stukken te kopen. Prijzen van de mannenmode variëren van €10 –> €150 (beeldende kunst –> €1.750)

openingstijden galerie-gang x stockdagen:
do 30 juni | 11 – 17:00 uur
vr 1 juli | 11 – 17:00 uur
za 2 juli | 11 – 17:00 uur
zo 3 juli | 12 – 17:00 uur


#CENTO OCCHI (work in progress)

11 juni | Nacht van de Mode | galerie-gang x labels

Tijdens de Nacht van de Mode presenteert galerie-gang op zaterdag 11 juni naast beeldende kunst ook high fashion. De galerie wil hiermee de essentie van het Modekwartier benadrukken en viert hiermee de creativiteit van de wijk. Voor de Nacht van de Mode werkt galerie-gang samen met high fashion store labels:
uit de collectie zijn stukken te zien die een exclusieve kijk geven op herenmode. John Ebben maakt voor Nacht van de Mode nieuw werk: de serie #CENTO OCCHI. Beeldende kunst en mode komen samen en bieden de bezoeker een unieke ervaring.


Geen lessen in Atelier John Ebben | Voor onbepaalde tijd worden er geen lessen tekenen en schilderen gegeven.


21 & 22 maart | Theater a/d Rijn x galerie-gang

Een nieuwe kunstsamenwerking in de stad! galerie-gang exposeert op maandag 21 maart werk van John Ebben in Theater a/d Rijn. De installatie WHO IS WHY is van 21.00-22.00 uur te bekijken na afloop van de voorstelling Nader tot U, van Lars Brinkman. Geen tijd meer na de voorstelling? Op dinsdag 22 maart is het werk nog te bezichtigen tussen 10.00 en 13.00 uur (artist is present). Daarnaast kun je werk van John Ebben zien en kopen in galerie-gang.

De ingang van Theater a/d Rijn ligt aan het Bartok Park in het centrum van Arnhem.


19 maart | BINNENSTEBUITEN in het Modekwartier

Elk jaar in maart/april viert het Modekwartier de start van de lente. En omdat we tegen die tijd al weken reikhalzend uitkijken naar zonnige, vrije dagen wordt dat gevierd! Weer of geen weer: de deuren gaan open om de lente (en alle bezoekers!) binnen te laten. Ook galerie-gang is dan open.

De ondernemers in het Modekwartier grijpen deze dag aan om hun kasten binnenstebuiten te keren voor de grote lenteschoonmaak. Dat betekent: heel veel lentefrisse collecties, speciale acties, spectaculaire aanbiedingen en volop gezelligheid op straat. Zorg dat je er bij bent op zaterdag 19 maart tussen 11.00 en 17.00 uur!


ARCHIEF


WHO IS WHY

Met WHO IS WHY presenteert John Ebben een serie kunstkaarten: 16 beelden voortbordurend op het thema (Heilige) Moeder & Kind. Wie, wat en hoezo zijn de andere 15? Kies degene die bij jou hoort.
De kaarten zijn te koop in galerie-gang en kosten €2,50 per stuk.

John Ebben, Beauty Queen, zeefdruk, 70×100

3, 4 & 5 juni 2021 | Maak tijdens FDFA kans op de zeefdruk ‘Beauty Queen’

Iedereen die tijdens de Shoppingdriedaagse van Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA) op 3, 4 of 5 juni galerie-gang bezoekt, ontvangt een lot en maakt daarmee kans op de zeefdruk ‘Beauty Queen’ van John Ebben. Deze zeefdruk is bij Plaatsmaken in een kleine oplage gedrukt op Hahnemuhle papier en heeft een afmeting van 70×100 cm.
Cecile van Hattem-Smeets, voorzitter van DOCKS, trekt het winnende lot op zaterdag 5 juni a.s. om 17u00, dit is live te volgen via instagram.com/galerie_gang.
Bekendmaking winnaar zeefdruk ‘Beauty Queen’ 5 juni om 17u00.

update: wij feliciteren de winnaar M. van Marissing


voorbeelden van monotypes

gecanceld 5 juni 2021 | Workshop monotype maken

Tijdens FDFA (Fashion + Design Festival Arnhem) zijn er in de maand juni elke zaterdag verschillende workshops te volgen in het Modekwartier. Niet alleen een kijkje in de keuken van een maker, maar deelnemers gaan zelf aan de slag om tot een mooi eindresultaat te komen. Op zaterdag 5 juni geeft John Ebben een workshop monotype maken. In deze workshop maak je een afdruk van een (glas-)plaat die beschilderd is met verf/inkt. Ook kun je een bestaande foto of tekening ‘overtrekken’  waardoor er een lijntekening in spiegelbeeld ontstaat.

update: gecanceld vanwege de bepalingen rondom COVID-19


Nieuw werk van John Ebben | In het atelier van John Ebben zijn op dit moment geen lessen tekenen en schilderen. Naar verwachting start er een nieuwe reeks lessen in september 2021. Ondertussen werkt John Ebben in zijn atelier aan een reeks nieuwe werken. De werken variëren in formaat van 35×50 tot 120×160 en zijn gemaakt in acryl of olieverf. Het werk is te zien en te koop in galerie-gang. Op vrijdag en zaterdag van 11-17u00 en op afspraak.

John Ebben, acryl, 120×150

de entree van galerie-gang

galerie-gang opende tijdens OKTOBERVEST | Op zaterdag 3 oktober 2020 eerde het Modekwartier in Arnhem het Ambacht. Voor Atelier John Ebben dé gelegenheid om een pop-up galerie te openen. Uit eigen collectie is werk geselecteerd van kunstenaars als Ad Gerritsen, Marc Mulders, Leon Tebbe en Rinke Nijburg. De collectie wisselt wekelijks. galerie-gang is open op vrijdag en zaterdag van 11-17u00. Je bent van harte welkom op Klarendalseweg 526, Arnhem.

Kijk hier voor meer informatie.


stilleven in het atelier

Vanaf 15 september 2020 | In het najaar is er een nieuwe reeks lessen tekenen & schilderen in Atelier John Ebben. Bij deze reeks worden de RIVM-regels gehanteerd. Van 15 september tot en met 4 december 2020 zijn er 11 lessen. Deze vinden plaats op dinsdag- en woensdagavond (19.30-22.00 uur) en donderdagochtend (09.30-12.00 uur) en -middag (13.30-16.00 uur). Alleen op donderdagmiddag zijn er nog twee plaatsen vrij. Neem voor meer informatie contact op via 06-11857726 of via john@jeeb.nl.


Nieuw werk van cursisten | Een selectie van nieuw werk van cursisten is aan de galerij op de website toegevoegd. Alle werken zijn onder begeleiding van John Ebben tot stand gekomen.  Bekijk de selectie hier.


Atelier John Ebben verhuist 1 juni 2019 | John Ebben verlaat zijn atelier in het Zuivelhuis en verhuist naar het Modekwartier in de Arnhemse wijk Klarendal. Onder de naam Atelier John Ebben start er na de zomer een nieuwe reeks lessen tekenen en schilderen aan de Klarendalseweg 524. Aanmelden kan vanaf 1 juli a.s. via john@jeeb.nl


Zuivelhuis ruimt op! | Eind mei 2019 verhuist het Zuivelhuis naar het Modekwartier in Klarendal. Onder de naam Atelier John Ebben worden daar de lessen tekenen en schilderen na de zomer van 2019 voortgezet. Maar eerst is er op zaterdag 13 en zondag 14 april: Zuivelhuis ruimt op! Met een grote en laatste selectie kunst, design, leuke en bruikbare spullen. Van €1,00 tot meer. Dus grijp je kans en sla je slag.


Jubileum: 10 jaar lessen tekenen en schilderen in Arnhem-Noord
Op 13 februari 2018 start er een nieuwe reeks teken- en schilderlessen in het ZUIVELHUIS aan de Rozenstraat in de Arnhemse wijk Heijenoord. Beeldend kunstenaar en docent John Ebben vestigde zich 10 jaar geleden in Arnhem en werkt nu in het voormalige zuivelhuis in Arnhem-Noord. In dit karakteristieke en inspirerende pand werken professionals en beginners onder zijn leiding. De focus ligt op de ontwikkeling van persoonlijke stijl en talent. Er zijn enkele plaatsen op woensdagavond vrijgekomen, de aanmelding hiervoor is nu geopend.
Bekijk hier het werk van cursisten.


fullsizerender-26

22 oktober – 29 oktober 2016 | Tijdens het Sprookjesfestival is in het ZUIVELHUIS de expositie Dromen en Draken (6+) te zien. In een minidoolhof is werk van cursisten te zien: dromen van met hier en daar een draak.

ZUIVELHUIS | Rozenstraat 55 | 6814 ED Arnhem | 22 tot en met 29 oktober van 12:00 – 16:00 uur | de toegang is gratis


DSC02207

17 februari – eind april 2016 | John Ebben exposeert een selectie van eigen werk in Brasserie Zypendaal in Arnhem. Diverse technieken zijn te zien: olieverf, acryl, gemende technieken, zeefdruk en monotype.
Brasserie Zypendaal | Zijpendaalseweg 95 | 6814 CH Arnhem | woensdag tot en met zondag van 11:00 – 21:30 uur.


5 juni – 5 juli 2015 | Tijdens het Fashion Festival Arnhem is in boekhandel Het Colofon de serie MAN IN PAK te zien, een reeks schilderijen van mannen in grijze pakken. (En een met een zwarte bril.) De dynamische manier van schilderen laat geen details toe. Het zijn dan ook geen modeontwerpen of portretten, maar archetypes van de goedgeklede man (wie dat dan ook moge zijn). De lijsten zijn net zo belangrijk als de afgebeelde figuren: de patronen en de kleuren zouden de patronen en kleuren kunnen zijn van de kleding die de mannen dragen.
Het Colofon | Bakkerstraat 56 | 6811 EJ  Arnhem | ma 13:00 – 18:00, di/wo/vr 09:30 – 18:00, do 09:30 – 21:00, za 09:30 – 17:00, zo 12:00-17:00

IMG_1498

januari – maart 2015 | In café restaurant Verheyden is tot half maart de serie MAN IN PAK te zien, een reeks schilderijen van mannen in grijze pakken. (En een met een zwarte bril.) De dynamische manier van schilderen laat geen details toe. Het zijn dan ook geen modeontwerpen of portretten, maar archetypes van de goedgeklede man (wie dat dan ook moge zijn). De lijsten zijn net zo belangrijk als de afgebeelde figuren: de patronen en de kleuren zouden de patronen en kleuren kunnen zijn van de kleding die de mannen dragen. MAN IN PAK is het meest recente werk van John Ebben, geschilderd in acryl op doek en paneel.

Café Restaurant Verheyden | Wezenstraat 6 | 6811 CR Arnhem | 026-4437035 | dinsdag t/m zaterdag van 11:30 – 22:00 uur

IMG_1493

IMG_0959-1

najaar 2014 | John Ebben werkt aan vier nieuwe schilderijen: MAN IN PAK. De beschilderde lijsten zijn belangrijk onderdeel van het beeld.