Exposities

EXPOSITIES

In de Raadskapel van de Eusebiuskerk in Arnhem was van 18 t/m 26 oktober 2014 een expositie te zien met een dertigtal werken van cursisten van Atelier Ebben. De exposanten hebben zich laten inspireren door het kerkgebouw en het thema van het Sprookjesfestival: ‘Dierlijk’. Het getoonde is een selectie uit de werkstukken die de (amateur-) kunstenaars de afgelopen tijd maakten in het Zuivelhuis, het atelier en lesruimte van Ebben. Door het hoge niveau waarop de cursisten werken, kunnen zij zich meten met professionele kunstenaars.

Werk uit Atelier Ebben/Ed Nienhuis

expoDSC01946
Ter gelegenheid van 5 jaar Atelier Ebben was in de Eusebiuskerk in Arnhem op 14 en 15 september 2013 werk van cursisten te zien. Op die locatie was van 18 tot en met 26 oktober 2014 een nieuwe expositie te zien.

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2012 was werk van John Ebben te zien tijdens een huiskamerexpositie in Rotterdam. Het werk was vervolgens nog enkele weken, op afspraak, te bezichtigen. Deze expositie was een initiatief van Kees & Ingrid in samenwerking met Pieter.
expoIMG_1319

expoIMG_1086
Van 16 tot en met 24 oktober 2010 exposeerde John Ebben tekeningen, zeefdrukken en schilderijen in café-brasserie Dudok. De werken waren samengesteld en gemaakt rondom het thema ‘Verwende en vervreemde prinsessen’.Nog nooit hebben zoveel prinsen en prinsessen het land geregeerd (lees: geterroriseerd), overal kom je ze tegen en overal leggen ze stampvoetend hun onderdanen hun wil op. Elke kinderslaapkamer een paleis en alles roze, hebben we straks een land vol koningen en koninginnen?

In Café Restaurant Verheyden, Arnhem, exposeerde John Ebben van 13 april tot 13 juni 2010 zijn eigen, vrije werk: in olieverf en krijt.
expoIMG_0953

exporoodkapje is de wolf 105-130
Voor het Sprookjesfestival 2009 maakte John Ebben een serie grote pastelkrijttekeningen. Bekende sprookjesfiguren stapten uit het verhaal en toonden hun ware aard. De expositie was in Goed Arnhem te zien.